Aromaterapie

Aromaterapia este totalitatea metodelor medicinale bazate pe utilizarea plantelor cu uleiuri volatile, a extractelor obtinute din ele, precum si a uleiurilor esentiale.

Notiunea de aromaterapie a fost folosita pentru prima data de chimistul cosmetic René-Maurice Gattefossé (1937), care a fundamentat „sistemul medicinal bazat pe utilizarea uleiurilor volatile” – aromaterapia- si totodata a cunoscut si efectele benefice ale acestora asupra sentimentelor noastre si a sistemului nostru nervos.

Este o terapie care utilizeaza uleiuri esentiale si coloizi pe baza de apa extrasi din plante, pentru sustinerea sanatatii, a echilibrului fizic, emotional si spiritual. Extractele simple sau combinate pot fi vaporizate in aerul inspirat sau folosite in uleiurile pentru masaj ori adaugate în apa de baie. Moleculele inhalate din aceste extracte stimuleaza nervul olfactiv, trimitand mesaje sistemului limbic al creierului (centrul memoriei, al invatarii si al emotiei) care se presupune ca induce reactii fiziologice de raspuns (de exemplu, eucaliptul are efect decongestionant, iar lavanda produce relaxare). Printre putinele riscuri posibile sunt reactiile alergice.

In Centrul Veiany primiti consultatii in aromaterapie dela medicul nostru, specialist aromaterapie,absolventa scolii de aromaterapie stiintifica AromaArmony, Romania, filiala Institutului francez de aromatologie).

Servicii:

  • consultatia aromaterapeut;
  • aromadiagnostica;
  • olfactoterapia.