Homeopatie

„Nu exista boli, ci bolnavi” — Hipocrate.

Homeopatia este metoda terapeutica stiințifica ,o ramura a medicinei care abordeaza pacientul integral (medicina holistica),care trateaza cauzele profunde ale bolilor prin stimularea capacitatii naturale de autovindecare a organismului.

Este un sistem medical stiintific bine fundamentat, recunoscut pe plan mondial si practicat oficial in Moldova de catre medici cu pregatire postuniversitara de specialitate.

Remediile — de origine vegetala, minerala sau animala — sunt obtinute prin procedee specifice (diluare si dinamizare progresive) si nu au efecte toxice/adverse, daca sunt administrate corect.

Individualizarea tratamentului este un principiu fundamental al homeopatiei. Nu exista retete universal valabile pentru o anume afectiune si nu sunt protocoale standardizate la fel ca in medicina alopata.

Dintre mai multi pacienti care au gripa — de exemplu- toti cu febra inalta, la unul se remarca lipsa setei, altul este palid, altul poate avea un obraz mai rosu decat celalat, sau este anxios si doreste sa nu fie lasat singur, in timp ce un alt bolnav poate sa fie deranjat si refuza compania altor persoane etc., — pentru fiecare caz in parte este nevoie de un remediu diferit si care il poate vindeca relativ rapid.

De aceea, in timpul consultatiei pacietului i se solicita o descriere cat mai detaliata a tuturor problemelor de sanatate, dar si alte informatii despre preferinte alimentare, confort termic, vise, aspecte ale personalitatii si orice alte amanunte care il pot individualiza dintre toti bolnavii care sufera de aceeasi boala. Indeplinita aceasta conditie (individualizarea tratamentului), homeopatia este eficienta intr-o gama foarte larga de afectiuni, atat la copii, cat si la adulti.

Exemple: tulburări de creștere și dezvoltare, alergii, astm bronșic, tulburări de comportament la copii, ADHD, deficite ale memoriei, infecții cronice sau recurente cu localizări variate (inclusiv răceli frecvente), dereglări hormonale, ale ciclului menstrual, infertilitate, adenom de prostata, anxietate, fobii, depresie etc.

Nu există contraindicații legate de vârstă, sex sau stare fiziologică (sarcină, alăptare etc).